Brukervennlig kamera, fantastisk bildekvalitet

Canon G3 er et avansert kamera, men vi synes likevel brukervennligheten er godt ivaretatt, med enkel tilgang til vanlige innstillinger, og svært gode automatiske innstillinger. Meny på norsk hjelper selvsagt også

Brukervennlig kamera, fantastisk bildekvalitet
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Andre ting som også påvirker brukervennligheten, er blant annet oppstartstid og batterilevetid. Oppstartstiden er vesentlig bedre enn på G2, rundt 4,5 sekunder, som er bra for denne typen kamera. Batterilevetiden er eksepsjonelt bra. Det proprietære oppladbare Lithium Ion-batteriet holder til flere hundre bilder, rundt 20% flere enn på G2, selv med blits og LCD aktivert. Her finner du knapt kraftigere løsninger på markedet.

Den vridbare LCD-skjermen er også med på å heve brukervennligheten. Skjermen er skjult og beskyttet når kameraet ikke er i bruk, og vippes enkelt ut og vris i ønsket posisjon når du skal ta bilder. Løsningen er perfekt for eksempel når du tar bilder over høye gjerder, folkemengder, også langs bakken, eller i den såkalte "bergenserposisjonen", altså når du tar bilder av deg selv. LCD-skjermen kan også vris og klappes inn i kameraet dersom du skulle foretrekke dette når du fotograferer.

Brukervennlig kamera, fantastisk bildekvalitet


Bildekvalitet

Du trenger ikke å være en god fotograf for å ta gode bilder med G3. Sett kameraet i autoposisjon og la den kontinuerlige autofokusen sørge for at motivet er skarpt, og trykk på utløseren.

Avanserte brukere vil sette pris på hele 9 forhåndsinnstilte hvitbalanse-innstillinger, og de fem blitz-innstillingene. Blitz-spredningen er god og sørger for riktig eksponering på innebildene dine.

Vi lot oss imponere av de automatiske innstillingene, og hvordan kameraet taklet vanskelige lysforhold som sol og snø. Bildene vi tok har svært lite bildestøy og en imponerende skarphet

Klikk her for å se bildene vi tok med Canon PowerShot G3

Konklusjon

Som ventet ble møtet med G3 en positiv opplevelse. Vi setter pris på forbedringene, som raskere oppstart, bedre og mer nøyaktig zoom og bedre makrofunksjonalitet. Bildekvaliteten er det svært lite å si noe om, utover at den er noe av det aller beste vi har sett fra denne typen kameraer, i nær sagt alle situasjoner.

Brukervennlig kamera, fantastisk bildekvalitet


På minussiden setter vi kun et par konstruksjonsmessige detaljer knyttet til den optiske søkeren.

Totalt sett er G3 et bedre kamera enn G2, som fortsatt er en av våre absolutt favoritter. Når prisen i tillegg er så aggressiv, kan vi ikke si annet at kameraet vil være et svært godt kjøp, ikke bare for de mest iherdige entusiastene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer