Brukervennlighet, bildekvalitet, karakterer og konklusjon

Canon Powershot G5 er et avansert kamera, men vi synes likevel brukervennligheten er godt ivaretatt, med enkel tilgang til vanlige innstillinger, og svært gode automatiske innstillinger. Meny på norsk hjelper selvsagt også.

Publisert
Sist oppdatert

Andre ting som også påvirker brukervennligheten, er blant annet oppstartstid og batterilevetid. Oppstartstiden er den samme som på G3, rundt 4,5 sekunder, som er bra for denne typen kamera. Batterilevetiden er eksepsjonelt bra. Det proprietære oppladbare Lithium Ion-batteriet holder til flere hundre bilder, selv med blits og LCD aktivert. Her finner du knapt kraftigere løsninger på markedet. Kollega Kai Thon i digit.no tok for eksempel 450 bilder før batteriet trengte lading.

Vi likte at du slipper å ta ut batteriet når det skal lades, du putter bare inn pluggen fra den medfølgende batterieliminatoren/laderen direkte i kameraet.

Vi kunne ønsket at du hadde hatt muligheten til å få kameraet til å dukke opp som en ekstern harddisk i Windows Utforsker, noe som dessverre ikke er mulig. Men i Windows XP startes automatisk en veiviser for overføring og navngivning av bilder, og det er tross alt en brukervennlig løsning.

Den vridbare LCD-skjermen er også med på å heve brukervennligheten. Skjermen er skjult og beskyttet når kameraet ikke er i bruk, og vippes enkelt ut og vris i ønsket posisjon når du skal ta bilder. Løsningen er perfekt for eksempel når du tar bilder over høye gjerder, folkemengder, også langs bakken, eller i den såkalte "bergenserposisjonen", altså når du tar bilder av deg selv. LCD-skjermen kan også vris helt rundt og klappes inn i kameraet dersom du skulle foretrekke dette når du fotograferer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer