Brukervennlighet i Dreamweaver 2

Publisert

Komme i gang

Selv om Dreamweaver 2 er et WYSIWYG-verktøy, merker du allerede ved første oppstart at det er beregnet for mer avanserte brukere: Her finnes det ingen velkomstvinduer med hjelperutiner eller gode råd. Bare en tom skjerm.

Har du ikke arbeidet med HTML før, kommer du til å få god bruk for håndboka i begynnelsen. Erfarne HTML-kodere kommer til å være litt forvirret i begynnelsen av brukergrensesnittet, men dette er bare forbigående.

Mens du arbeider i det grafiske vinduet, vises HTML-kodene direkte i et eget vindu. Det er ingen problemer med å gå inn og kode direkte i dette vinduet, og da blir innholdet i det grafiske vinduet kontinuerlig oppdatert. Du kan gjerne tilpasse HTML-koden selv, og Dreamweaver vil respektere dine endringer så sant du legger dem inn på korrekt måte.

Dokumentasjon

Håndboka som følger med Dreamweaver er på 300 sider, og solid. Jeg klarte alltid å finne kapitlene jeg var på jakt etter, og det var lite å innvende på pedagogikken. Boka er både grundig og lettfattelig. Eneste lille innvending var at jeg måtte lete etter JavaScript-mulighetene – jeg visste naturligvis ikke at Macromedia hadde introdusert begrepet "behavior" fremfor JavaScript.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.