Bruksområder

Mosaikk. En av Painters mange muligheter for å skape nye grafiske uttrykk
Mosaikk. En av Painters mange muligheter for å skape nye grafiske uttrykk Vis mer
Publisert

Painter 5.5 Web Edition har mange bruksområder: Produksjon av tegneserier, produksjon av ikke-fotografiske illustrasjoner, enkel produksjon av avanserte presentasjoner eller svært enkel tegnefilm.

Web-grafikk

Selv om det ennå er litt vei igjen før programmet er fullstendig optimalisert, har Painter 5.5 Web Edition introdusert eksportfunksjoner til web, og det er lett å lage skikkelige GIF- og JPG-bilder.

Painter har flere funksjoner som tilpasser HTML-kode og JavaScript til grafikk. Et bilde kan for eksempel deles opp i flere biter, hvor hver bit lagres i det bildeformatet som passer best. Painter lager så tabeller i HTML hvor disse bitene settes sammen på nytt. Du kan også lage knapper med bevegelse, og image maps (bilde der man kan klikke på ulike deler for å navigere til ulike websider).

Tegneverktøy

Klassiske funksjoner i Painter omfatter en rekke tusjer, børster, teksturer og avanserte muligheter for etterbehandling av bildene. Tracing-ark ("gjennomsiktige" ark) kan legges oppå bilder for å hente informasjon fra et eksisterende bilde til et nytt dokument, du kan arbeide med flytende lag (eng. floaters), og det finnes mange kraftige kloneverktøy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer