Brukt Apple TV dobbelt så dyr som ny

Sjeldent fenomen.

En ny Apple TV får du for under 700 kroner i de billigste nettbutikkene. Skal du ha forrige generasjon må du ofte ut med godt over det dobbelte på bruktmarkedet.
En ny Apple TV får du for under 700 kroner i de billigste nettbutikkene. Skal du ha forrige generasjon må du ofte ut med godt over det dobbelte på bruktmarkedet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enkelte ting har en tendens til å stige i verdi etter at man har anskaffet dem, som juveler, kunst og eiendom. At det skjer med forbrukerelektronikk er imidlertid svært sjelden, men det skjer fra tid til annen. Et godt eksempel er den første generasjonen Playstation 3, som håndterte spill laget for Playstation 2 i tillegg til nye Playstation 3-spill. Denne ble bare produsert en kort periode, og ble derfor et ettertraktet produkt på bruktmarkedet.

Apples tur

Og nå har det skjedd igjen, denne gangen med forrige generasjon Apple TV, Apples lille mediespiller som kobles til TV-en og blant annet lar deg streame filmer fra iTunes Store og Netflix. Den kostet rundt 900 kroner da den kom på markedet i 2011, men nå går den gjerne for bortimot det dobbelte på diverse kjøp/salg-fora på nettet.

Til tross for at etterfølgeren er både er billigere, kraftigere og støtter høyere skjermoppløsning er det altså Apple TV 2 mange ønsker seg. Årsaken kan oppsummeres i ett ord: Jailbreaking.

Mange nye muligheter

Ved hjelp av en ganske enkel prosedyre kan man gjøre systemendringer på spilleren som åpner for en lang rekke nye muligheter, først og fremst gjennom nye apper. Blant de mest populære er XBMC, et mediesenter som blant annet lar deg streame filmer i alle slags formater fra PC-en din. Den løsriver samtidig koblingen mellom Apple TV og i-enheter som ellers er nødvendig for å få fullt utbytte av spilleren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer