Brumming i lydanlegget når PCen kobles til

Publisert
Sist oppdatert

Hei,Jeg har et problem vedr mitt forsøk på å skulle spille av de gamle LP platene over på PC, for så og brenne en CD-plate.

Problemet:

Jeg får en kraftig brumming fra høyttalerne i stua (stereoanlegget) og fra pc-høytalerne når jeg kobler audiokabelen til utgangen fra forforsterkeren og til lydkortet i PC.

Noe av brummingen går vekk når jeg kobler en kabel direkte fra chassis til chassis, men det er fremdeles brumming i høytalerne.

Datadoktoren svarer

Hei

Brumming skyldes enten en feil i jordkablingen i oppkoblingen av anlegget eller at en følsom komponent er plassert for nær en transformator.

Setter du platespilleren oppå forsterkeren eller rett ved siden av TV-apparatet får du som regel kraftig brum.

Løsningen er å flytte platespilleren.

En annen vanlig feil er at du har for mange jordforbindelser mellom apparatene, det som kalles en jordsløyfe. Det oppstår gjerne hvis både PCen og forsterkeren har nettledninger med jord og står i en strømfordeler med jord. Om dette står i jordet kontakt i veggen eller ikke er ikke viktig.

Da får du felles jordforbindelse både gjennom skjermene på lydkablene og gjennom nettledningene. Da oppstår det ofte brum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer