Brus på tastaturet!

Publisert
Sist oppdatert

Hei,

Min sønn gjorde det verste som kan skje med en bærbar pc å søle brus over tastaturet.Finnes det noe håp å få den i gang igjen, eller er det bare å kaste den?

Hilsen Ronald

Datadoktoren svarer

Hei,

Det trenger ikke å være så ille at den bærbare PCen din må kasseres. Selv har jeg sølt mye rart på mange forskjellige bærbare, og noen ganger har det vært så enkelt som å la dem tørke ut en stund.

Det kan også være at det bare er tastaturet som er skadet, og det kan de erstatte på ?merkeverkstedet? hos leverandøren din.

Dersom du ikke skrudde av maskinen med en gang det kom vann på den, kan det være at du har fått en kortslutning på prosessoren eller i brikkesettet ? men selv da er ikke 101 ute. Du kan kanskje fortsatt redde innholdet på harddisken.

Derfor anbefaler jeg at du tar maskinen inn på verksted, som kan sjekke alle komponentene og kanskje redde dataene dine hvis skaden ikke kan opprettes. Og da har du i hvert fall dataene dine!

Lykke til!

Hilsen

Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer