Budsjettklassen: Spar pengene...

Prisen er lav, men det er dessverre også effekten av den aktive støydempingen. Sony trekker likevel det lengste strået på grunn av lydkvalitet.

BUDSJETTKLASSEN: Sony til venstre, Pioneer til høyre. Vårt råd er at du sparer litt til... Foto: ØYVIND PAULSEN
BUDSJETTKLASSEN: Sony til venstre, Pioneer til høyre. Vårt råd er at du sparer litt til... Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pioneer SE-NC21M

Med en pris på snaue 600 kroner er Pioneer SE-NC21M det desidert rimeligste alternativet i denne testen.

Lyd Pioneer: Bra bass, men litt for lukket i toppen. Grei lyd til prisen uten de store unotene. Men det blir litt grått og dødt i forhold til hodetelefoner uten støydemping i samme prisklasse. Liten forskjell på lyden med og uten støydemping.

Orignalt prinsipp med puter som ligger utenpå ørene. Uvant, men ganske behagelig på grunn av lav vekt og liten størrelse. Helt enkle hodetelefoner uten Bluetooth, mikrofon, volumkontroll eller start/stopp.

Karakter på lyd: 3.

Pioneer SE-NC21M: Desidert billigst, men likevel ikke verdt pengene.  Foto: ØYVIND PAULSEN
Pioneer SE-NC21M: Desidert billigst, men likevel ikke verdt pengene. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Støydemping Pioneer: Lav egenstøy, men det skyldes at støydempingen knapt er merkbar. Viftestøyen ble riktignok dempet noe, men selv på kontoret får du ikke store effekten.

Dette merker du også når du beveger deg ut i trafikken.

På toget dempes det litt i øvre sjikt, men støydempingen er såpass svak at for mye støy uansett slipper inn. Ved avspilling fra WiMP/Spotify gir den aktive støydempingen i tillegg ubehagelig egenstøy/gjengir forstyrrelser når dekningen varierer. Dette forsvinner straks du slår av den aktive støydempingen, men er lite heldig.

Terningkast støydemping: 1.

Totalt: Pioneer ender på terningkast 2.

Sony MDR-ZX550BN

772 kroner er fortsatt billig, og dette er i tillegg et rent Bluetooth-sett, slik at du slipper kabelrotet.

Og ikke stort bedre fra Sony. Foto: ØYVIND PAULSEN
Og ikke stort bedre fra Sony. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


Lyd: Stram og fin bass, men litt livløs i toppen. Presist stereobilde og bedre lyd enn vi forventer i denne prisklassen. Mister litt av slagkraften i bunnen med støyreduksjonen på.

Karakter på lyd: 4.

Aktiv støydemping: I likhet med Pioneers alternativ er det ikke mye futt i støydempingen: På kontoret klarer den såvidt å dempe viftestøyen et lite hakk, men ellers slipper det meste gjennom.

Ute eller på toget: Også her gjør støydempingen alt for lite ut av seg når du hører på musikk.

Og enda verre: Vil du nyte stillheten, og skrur på støydempignen samtidig som musikken slås av, får du fort motsatt effekt. Hovedproblemet er at mikrofonen til den aktive støydmempingen også videreformidler den utvendige støyen….

Terningkast 1 på støydemping.

Totalt terningkast 3. Den aktive støydempingen er svak, så det som redder Sonys headsett er lyden, som er bedre enn hos Pioneer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer