Buffalo AirStation 1300

Den nye 802.11 ac standarden leverer!

Det er ingen tvil om at 802.11ac standarden tilbyr hastigheter som konkurrerer med kablet nett.  Foto: Brynjulf Blix
Det er ingen tvil om at 802.11ac standarden tilbyr hastigheter som konkurrerer med kablet nett. Foto: Brynjulf Blix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om neste generasjon trådløst, som forklarer litt om teknikken bak og potensiale for videre utvikling.

Tidligere i sommer har vi også testet den nyeste ruteren fra Buffalo, som tilbyr den nye standarden. Men da hadde vi ingen klient tilgjengelig, så testingen ble begrenset til de "gamle" standardene.

Men det som er nytt med nettverksutstyr som følger den nye standarden, er kort og godt flere antenner, og raskere dataoverføring per datastrøm mellom antennene hos ruter og klienter.

Nå har vi koblet opp en klient, som er en trådløs nettverksbro. Som navnet indikerer er dette en boks som bygger en trådløs bro, og den går mellom kablete nett i hver ende. Det vil si at du for eksempel bruker denne i stedet for kabel mellom etasjer. I den øverste etasjen kan det da stå en ruter, mens i etasjene under står det datamaskiner, mediespillere, NAS-enheter eller annet utstyr som er koblet til nettverksbroen med kabel. Den har fire nettverksuttak.

Superenkel oppkobling

Vi hadde allerede satt opp ruteren AirStation 1750 og koblet til vår stasjonære PC. Vi plasserte så vår bærbare nede i stua og koblet til AirStation 1300 med en nettverkskabel og startet opp begge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer