BumpTop

Gjør skrivebordet til en lek.

BumpTop er skikkelig moro, men duger det i det daglige?
BumpTop er skikkelig moro, men duger det i det daglige? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desktopen din, eller skrivebordet som det heter på norsk, har stort sett vært det samme siden man tok i bruk grafiske grensesnitt.

Ikonene ligger flatt i 2D på en traust bakgrunn, og du kan flytte dem rundt. Riktignok har Microsoft forsøkt seg med Dreamscene, et minnesluk av de sjeldne, som viser videoer i stedet for et bilde.

Andre varianter er 3D-desktopene, og her finner man litt av hvert, men undertegnede hadde inntil for noen dager siden fortsatt til gode å se en som i det hele tatt virker verdt en nærmere titt.

Mine damer og herrer, nerder og ... eh, nerdinner? BumpTop er i byen.

Lek med ikonene

Bumptop gir deg et et mer levende skrivebord, der du kan kaste ikonene veggimellom eller rett og slett henge dem på veggen, stable de på hverandre og mye mer - Nøkkelordet her er ikke hvor praktisk det er, det er hvor pent det ser ut og hvor morsomt det er å tukle med.

Bumptop er både pent og morsomt.

Noe vi liker veldig godt er måten grensesnittet reagerer på berøring. Du kan som tidligere nevnt bokstavelig talt kaste ikoner i veggen eller hverandre, og de reagerer i forhold til hvilken størrelse - og størrelse er bare en måte å leke med ikonene på.For å markere ikoner tegner man ganske enkelt en ring rundt de og drar i vei. Det er også mulig å legge ikoner i en haug, trykke på haugen og bla gjennom dem med scrolle-hjulet på musa. Man kan også legge de ut som en kortstokk, for å bruke utviklerens egne ord. For å legge til flere filer er det bare å «kaste» dem til toppen av haugen. I tillegg finnes det mange andre ting du kan gjøre med ikonene - det er bare å leke seg frem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer