Bunnpris-rekorder fra Lexmark

VALENCIA (DinSide Data): Hva sier du til en ekte fotoskriver med seks farger, innebygd leser for en rekke minnekort, plassbesparende design og 4.800 x 1.200 dpi oppløsning til 1.295 kroner inkl mva? Joda, du leste riktig. Lexmark lanserer nye blekkskrivere.

Publisert
Sist oppdatert

Lexmark har vært en av de store pådriverne for å få ned prisen på blekkskrivere, men har på den annen siden hatt skrivere som har vært relativt dyre i bruk, i følge våre egne målinger av blekkostnadene.

I fjor sommer/høst satte selskapet ned prisene på en rekke blekkpatroner, for dermed bedre å kunne møte konkurransen fra de andre skriverprodusentene også på dette punktet. I praksis viste det seg at en rekke utsalgssteder hadde problemer med å sette ned prisene, til tross for bedre innkjøpspris. Derfor startet Lexmarks Norge nettstedet www.blekksikon.no tidligere i år – for å gi forbrukerne en oversikt over utsalgssteder som selger patronene til det Lexmark selv oppfatter som ”riktig pris”. Du kan lese mer om dette i denne artikkelen.

Nå fortsetter selskapet sin aggressive linje, og akkurat da vi trodde at blekkskrivere knapt kunne bli billigere, har de presentert en ny allround-serie der ingen av produktene koster over 1.000 kroner.

Toppmodellen er en ekte fotoskriver med innebygde kortlesere.
Toppmodellen er en ekte fotoskriver med innebygde kortlesere. Vis mer


Z605 - den enkleste

Dette er den aller billigste og enkleste skriveren i den nye kolleksjonen, med veiledende utpris på 495 kroner inkl mva. Det er likevel en skriver som klarer utskrifter med en maksoppløsning på 4.800x1.200 dråper pr kvadrattomme. Det er en allround-skriver med fire blekkfarger, og Lexmark opplyser at den skal klare inntil 14 sider pr minutt i sort, og 8 i farger.

Z705 – margløse utskrifter til 795 kroner

Denne skriveren ser veldig lik ut som Z605, men på innsiden er den noe mer avansert. Oppløsningen og blekket er det samme, men denne skriveren skal i følge Lexmark klare inntil 17 sider pr minutt i sort, og 10 i farger. Du trenger dessuten ikke å velge papirtype når du skriver ut, det finner skriveren ut selv. Z705 klarer også å skrive ut kant-til-kant, uten. Denne muligheten har Canon og Epson hatt på en del av sine modeller en god stund allerede, men Lexmark er først med å kunne skrive ut kant-til-kant på alle typer papir.

P707 - fotoskriver med kortlesere

I tillegg kommer de to første ekte fotoskriverne (6-fargers) fra Lexmark, med blant annet kant-til-kant utskrift på alle papirtyper, automatisk kalibrering, automatisk papirgjenkjenning, utskrifter med oppløsning på inntil 4.800x1.200, variabel dråpestørrelse og plassbesparende design. Toppmodellen har i tillegg innebygd leser for minnekort av typen CF I/II, SD, MMC, MemoryStick og SmartMedia. Og prisen? 1.295 kroner – mva inkludert.

En enklere modell uten minnekortlesere, P706, vil også bli lansert. Denne får en prislapp prislapp på rundt 1.000 kroner.

Og omsider er Lexmark på banen igjen med eget fotopapir, etter å ha anbefalt Kodak-papir til kundene sine i flere år. Papiret kommer i to utgaver, Everyday og Premium. Sistnevnte vier 230 g/m2, og kommer i pakker a 15 ark. Prisen her hjemme forventes å ligge på rundt 100 kroner inkl mva for en pakke Premium-papir.

Vi venter toppmodellen, P707, til testbenken før sommerferien.

Her finner du vår store test av blekkskrivere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer