Bunnpriser på bærbare PCer

AMD lanserer nå en ny prosessor som kan gi atskillig lavere priser på kraftige bærbare PCer. Prosessoren vil på litt sikt presse prisen også på Intels alternativer, som i dag er over dobbelt så dyre.

(illustrasjonsfoto) Foto: Torvald Kvamme
(illustrasjonsfoto) Foto: Torvald Kvamme Vis mer
Publisert

AMD K6 300 MHz for bærbare slippes i disse dager, og vil selges for 229 dollar (i partier på 1.000 enheter). Intels Mobile Pentium II selges typisk for ca. 635 dollar. Vanligvis har AMD ligget ca. 25% under Intel, men selskapet vil nå tydeligvis prise produktene sine enda mer aggressivt for å stjele markedsandeler fra Intel.

Skarpe tenner

K6 prosessoren som lanseres nå vil hovedsakelig rettes mot bærbare i økonomiklassen. Compaq, som etablerte markedet for bærbare under 1.000 dollar med Cyrix-prosessoren, bruker allerede 266MHz-utgaven av K6, og planlegger å bruke 300MHz-utgaven i Presario-serien.

AMD hevder også at andre produsenter av bærbare har modeller med den nye prosessoren på trappene uten å gå i detaljer på hvem dette er.

Til neste år vil AMD introdusere en prosessor som foreløpig bærer kodenavnet Sharptooth. Denne prosessoren vil få 256KB integrert andrenivå cache og 100MHz systembuss. AMD håper at produsentene av bærbare PCer vil selge bærbare med denne nye prosessoren til den mer krevende delen av markedet, uttaler David Somo i AMD til amerikanske Zdnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.