BurnAware Free Edition

TIPS: Her er et flott program som brenner CDer, DVDer, Blu-ray og HD DVD kjapt og enkelt.

Publisert
Sist oppdatert

For få år siden var det nærmest umulig å finne gode gratis-alternativer til dyre og funksjonsrike programpakker. CD/DVD-brenning er et godt eksempel, og er et område det nå dukker opp gode gratisløsninger som paddehatter.

En av grunnene til dette er at de store leverandørene av slik programvare, som Nero og Roxio, er blitt så omfattende og medfører så gjennomgripende endringer i operativsystemet at de skremmer mange fra å installere dem. Dermed tvinger alternativene seg igjennom, og mange av dem er altså gratis, deriblant minimalistiske BurnAware.

Lite og kjapt

Programmet tar bare sekunder å laste ned og installere, og når du starter det blir du møtt av en velkomsskjerm som spør hva du ønsker å gjøre. Du har valget mellom å lage en plate bestående av datafiler, musikk-CD, disk-image (ISO-filer), eller DVD-video. Det burde vel dekke de fleste behov ganske greit?

I tillegg til å kunne brenne CDer og DVDer (inkludert dobbelsidige), kan BurnAware også brenne enkeltsidige HD DVD-plater (15 GB) og enkeltsidige Blu-ray-plater (25 GB). Brenner og plater for disse formatene er foreløpig kostbare, men vil bli mer og mer aktuelle i tiden som kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer