Buzz: The BIG Quiz

SPILLTEST: Den store suksessen for sosial spilling får nå sin mer inkluderende oppfølger. Vi sjekker om den store quizen har like stor potensial.

Publisert
Sist oppdatert

Fjorårets Buzz gjorde veldig mye riktig. Det var et sosialt spill som krevde null forhåndskunnskaper om digital underholdning, de nybegynnervennlige buzzerne tiltalte alle, de musikkorienterte spørsmålene var underholdende og kreative. Det hørtes ut som et sjakktrekk å følge opp musikkutgaven med en mer allmennkunnskapsorientert variant, der spørsmålene omfatter alle mulige aspekter av underholdning, hverdagsliv, geografi og masse annet.

Buzz: The BIG Quiz lar oss først og fremst koble inn fire nye kontrollere, slik at åtte spillere kan konkurrere mot hverandre, forutsatt at du fremdeles har de originale buzzerne fra det første spillet. Bare det i seg selv er en meget hyggelig mulighet, det er tross alt ikke sjelden vi er flere enn fire som vil spille samtidig.

Så er det naturligvis de tusener av nye spørsmål, klare til å utfordre våre kunnskaper. Men klarer de å underholde oss like mye?

Variert og varierende

Ikke misforstå, Buzz er fremdeles utrolig morsomt, og like godt egnet som vorspiel-underholdning som før. Men det er noe med spørsmålene som ikke treffer helt riktig i denne omgang. Mange av dem er merkelig surrealistiske, og følgelig i overkant vanskelige. I forrige spill hadde vi kun musikklipp å forholde oss til, nå er det også bilder og filmsnutter med – og alt for mange av dem har for lite direkte sammenheng med spørsmålene. Mange av bildene kan knapt betraktes som noe mer enn rene illustrasjoner, og de gir ingen ledetråder. Mer irriterende blir det også når ansiktene til de samme skuespillerne dukker opp gang på gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer