Bygg din egen digitale dings

Den kan også fås ferdig bygget, men du kan programmere den til å gjøre nesten hva som helst

Bygg din egen digitale dings
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vil bare kjøpe de små apparatene som gjør livet enklere eller morsommere. Men det er mange som gjerne vil lage ting selv, enten fordi de ikke finner akkurat den dingsen de er ute etter, eller fordi de liker utfordringen.

Å ville bygge ting er en helt naturlig trang, helt fra vi er små finner vi ut av nye måter å kombinere ting på. Noen liker å følge byggeveiledninger, andre stoler på fantasien, og kombinasjonen - å modifisere - er kanskje det mest utbredte.

Det finnes mange byggesystemer, fra avanserte treklosser til digitale brikker. Lego har kombinert disse konseptene i Lego Mindstorms, hvor du kan bygge og programmere egne roboter.

Men det stopper ikke der.

Mikrokontrollere

I motsetning til en PC-prosessor inneholer en mikrokontroller mer enn bare prosessoren. I selve brikken er det i tillegg integrert kretser for kommunikasjon med omverdenen, slik at du trenger et minimum av komponenter for å bygge en komplett enhet.

Det finnes mange slike små kort med mikrokontrollere, som er populære blant digitale selvbyggere, som Stamp, Handyboard osv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer