Bygg din egen digitale dings

Den kan også fås ferdig bygget, men du kan programmere den til å gjøre nesten hva som helst

Bygg din egen digitale dings
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vil bare kjøpe de små apparatene som gjør livet enklere eller morsommere. Men det er mange som gjerne vil lage ting selv, enten fordi de ikke finner akkurat den dingsen de er ute etter, eller fordi de liker utfordringen.

Å ville bygge ting er en helt naturlig trang, helt fra vi er små finner vi ut av nye måter å kombinere ting på. Noen liker å følge byggeveiledninger, andre stoler på fantasien, og kombinasjonen - å modifisere - er kanskje det mest utbredte.

Det finnes mange byggesystemer, fra avanserte treklosser til digitale brikker. Lego har kombinert disse konseptene i Lego Mindstorms, hvor du kan bygge og programmere egne roboter.

Men det stopper ikke der.

Mikrokontrollere

I motsetning til en PC-prosessor inneholer en mikrokontroller mer enn bare prosessoren. I selve brikken er det i tillegg integrert kretser for kommunikasjon med omverdenen, slik at du trenger et minimum av komponenter for å bygge en komplett enhet.

Det finnes mange slike små kort med mikrokontrollere, som er populære blant digitale selvbyggere, som Stamp, Handyboard osv.

PIC er en svært populær mikrokontrollerkrets, det er solgt over 6 milliarder av den...

Bygg din egen digitale dings


Arduino

Men det kan gjøres enklere og billigere, det er her Arduino kommer inn:

Arduino består av forskjellige kort med tilhørende programmeringsverktøy. De er billigere enn andre kort, prisene starter på under 50 US dollar for ferdigbygde enheter. Vil du montere selv blir det enda billigere.

Programvaren for Arduino er kryssplatform og kjører på Windows. Mac OSX og Linux.

Enkelt og ryddig programmeringsverktøy som gjør det lett for nybegynneren samtidig som det er avansert nok for større prosjekter.

Åpen kildekode - programvaren er publisert som åpen kildekode, dermed er det fritt fram for selv de mest avanserte brukere.

Også maskinvaren er åpen og utvidbar, basert på veldokumenterte mikrokontrollere fra Atmel.

Digital lekeplass

På Arduino Playground er en wiki hvor alle brukere kan hente og dele informasjon og erfaringer. Her finner du dokumentasjon, mengder av eksempler, biblioteker, programmer, tips av alle slag osv.

Nysgjerrig? Du finner alt du trenger å vite på Arduino

Vil du se hva andre har laget finner du en lang liste her

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer