Bygg din egen Linux

Legg moduler i handlevognen, last ned, og kjør.

Bygg din egen Linux
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes et utall av forskjellige gratis Linux-distribusjoner på markedet (distribusjon = operativsystem + programmer), og en av de morsomste er SLAX. Den kan nemlig enkelt kjøres fra CD eller minneplugg, og opptar ikke mer plass en 190 MB.

At hele distribusjonen enkelt kan lastes inn i minnet på PC-en din gjør dessuten at den knuser det meste av konkurranse hva angår hastighet.

Legg til det du vil

I utgangspunktet kommer Slax med skrivebordsmiljøet KDE, samt med noen enkle kontorapplikasjoner, spill og multimediavspillere. I tillegg finnes det en haug med såkalte plugins, som i praksis er programmer som kan installeres i SLAX. Tidligere har du måttet legge disse modulene inn manuelt i en mappe i distribusjonen, men nå kan hele prosessen automatiseres.

Du velger ganske enkelt fra programbiblioteket på www.slax.org hva du ønsker å ha med av programmer:

Til slutt trykker du på "Build SLAX"-knappen, og vips - så genereres en høyst personlig versjon av distribusjonen for deg, som du deretter laster ned i form av en ISO-fil:

Denne brenner du bare til CD, og deretter er det bare å starte PC-en på nytt med CD-en i drevet. Hvis PC-en er satt opp til å starte fra CD først, er det bare å følge anvisningene som dukker opp på skjermen etter noen sekunder:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer