Bygge egen PC del 3:Formatering og installasjon

Det siste stadiet før den nye PCen tas i bruk dreier seg om å formatere harddisken og installere operativsystemet. Vi skal se på hvordan dette gjøres, og hva du bør passe på.

Bygge egen PC del 3:Formatering og installasjon
Publisert

Det har alltid vært ganske mye knot forbundet med å forandre pent sammenskrudde løsdeler til en fungerende PC. Etter oppstart fra diskett, er det bare å kaste seg ut i FDISK og formatere og partisjonere. Deretter må DOS-systemfiler installeres på harddisken, slik at PCen kan starte opp fra denne. Så må CD-ROM-filer installeres, og endelig kan du begynne å installere Windows.

DinSide har allerede skrevet en egen artikkel om denne metoden i forbindelse med vår test av harddisker:1199">Partisjonering og formatering

Lettere med Windows 98

Hvis du har kjøpt fullversjonen av Windows 98 – ikke oppgraderingsversjonen –samtidig med alle PC-delene, er det vesentlig lettere å komme i mål enn noen gang tidligere. Endelig følger det med en utmerket oppstartsdiskett, (sjekk i BIOS at PCen leter etter oppstartsfiler fra diskett først i denne installasjonsfasen) og du får tre valgmuligheter etter oppstarten:

1: Starter Installasjonsprogrammet for Windows 98 fra CD-ROM.2: Starter datamaskinen med CD-ROM.3: Starter datamaskinen uten CD-ROM.

Når du velger alternativ #1 vil installasjonsprogrammet på en helt jomfruelig PC først sørge for formatering av harddisken, så ta seg av installasjon av systemfilene for tilgang til CD-ROM og til slutt starte selve installasjonsprogrammet for Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer