Bygge egen PC del 3:Formatering og installasjon

Det siste stadiet før den nye PCen tas i bruk dreier seg om å formatere harddisken og installere operativsystemet. Vi skal se på hvordan dette gjøres, og hva du bør passe på.

Bygge egen PC del 3:Formatering og installasjon
Publisert

Det har alltid vært ganske mye knot forbundet med å forandre pent sammenskrudde løsdeler til en fungerende PC. Etter oppstart fra diskett, er det bare å kaste seg ut i FDISK og formatere og partisjonere. Deretter må DOS-systemfiler installeres på harddisken, slik at PCen kan starte opp fra denne. Så må CD-ROM-filer installeres, og endelig kan du begynne å installere Windows.

DinSide har allerede skrevet en egen artikkel om denne metoden i forbindelse med vår test av harddisker:1199">Partisjonering og formatering

Lettere med Windows 98

Hvis du har kjøpt fullversjonen av Windows 98 – ikke oppgraderingsversjonen –samtidig med alle PC-delene, er det vesentlig lettere å komme i mål enn noen gang tidligere. Endelig følger det med en utmerket oppstartsdiskett, (sjekk i BIOS at PCen leter etter oppstartsfiler fra diskett først i denne installasjonsfasen) og du får tre valgmuligheter etter oppstarten:

1: Starter Installasjonsprogrammet for Windows 98 fra CD-ROM.2: Starter datamaskinen med CD-ROM.3: Starter datamaskinen uten CD-ROM.

Når du velger alternativ #1 vil installasjonsprogrammet på en helt jomfruelig PC først sørge for formatering av harddisken, så ta seg av installasjon av systemfilene for tilgang til CD-ROM og til slutt starte selve installasjonsprogrammet for Windows.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.