Bygge egen PC?

Noen mennesker ser på PCen som en hvilken som helst annen bruksgjenstand. Men hvis du er blant de som allerede har fiklet litt inni PCen og satt inn tilleggskort og mer minne, kan du lese videre om hvordan du tar neste skritt og bygger din egen PC.

Bygge egen PC?
Publisert

Å bygge en moderne PC i minitårn er ikke noe komplisert prosjekt. Sammenlignet med tekniske hobbyer som modellfly eller radiostyrte biler, er det latterlig enkelt.

Det er ikke mange delene som skal skrus sammen, og det er ikke så mange muligheter til å gjøre feil. Til gjengjeld starter maskinen som regel ikke i det hele tatt hvis du gjør noen grunnleggende feil. Men det skal svært mye til for virkelig å ødelegge noe.

Hva trenger du?

En PC består som regel av minimum åtte enheter:

1. Prosessor2. Hovedkort 3. Minne4. Grafikkort 5. Diskettstasjon 6. Harddisk7. CD-ROM-leser 8. Kabinett

Dette er de nødvendige delene. En del tilleggsutstyr kan også være aktuelt:

9. Lydkort 10. Nettverkskort 11. Modem/ISDN-kort

Da er vi oppe i 11 enheter.

I tillegg trenger du tre ledninger (flatkabler) som skal plugges inn mellom hovedkortet og lagringsenhetene. For å montere delene sammen, bruker du mellom 18 og 24 skruer og en håndfull avstandsstykker mellom kabinettet og hovedkortet.

Det er det hele.

Å handle komponenter

Det er svært mange produsenter å velge mellom, og enda flere firmaer som selger PC-komponenter. Noen vil prøve å finne Den Aller Billigste Leverandøren i Verden, som samtidig er rask, sikker og gir god service.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer