CES 2021

Bygger TV-en inn i senga

Og LG Display lanserer sitt minste OLED-panel til nå.

GJENNOMSIKTIG SKJERM: LG Displays nye OLED-panel er 40 prosent gjennomsiktig. LG Display
GJENNOMSIKTIG SKJERM: LG Displays nye OLED-panel er 40 prosent gjennomsiktig. LG Display Vis mer
Publisert

LG Display er kjent for sine spennende TV-konsepter – du husker kanskje den rullbare TV-en fra CES i 2019 – og i år viser de frem et nytt rullbart konsept med en gjennomsiktig skjerm.

I dette konseptet er TV-en en del av senga, der skjermen er skjult i fotenden når den ikke er i bruk og kan skyves opp når du ønsker å se på TV. Skjermen kan også skyves kun litt opp for å gi deg rask tilgang til nyttig informasjon.

Bygger TV-en inn i senga

Ifølge LG Display er den 55 tommer store skjermen 40 prosent gjennomsiktig, noe som er en forbedring fra forrige generasjon, som kun var 10 prosent gjennomsiktig.

Årsaken til at den er gjennomsiktig, er at du fortsatt skal kunne se rundt i rommet selv om TV-en er på.

– Gjennomsiktig OLED er en teknologi som virkelig drar nytte av OLED og bruksområder i våre daglige liv. Fra butikker, kjøpesentre og interiør til selvkjørende kjøretøy, T-bane og fly. sier Jong-sun Park, senior visepresident i LG Display, i en uttalelse.

Flat eller kurvet? Ja takk, begge deler

Selskapet ønsker også å ta spillskjermer til et nytt nivå med et nytt konsept som kan gjøre om en flat skjerm til kurvet kun med ett trykk.

Den 48 tommer store, fleksible skjermen har nemlig to modier: flat eller kurvet, der den kan bøyes tilsvarende en sirkel med en radius på én meter.

LG Display ser for seg at brukerne går for en flat skjerm når de ser film og veksler til kurvet panel når de for eksempel skal spille.

Få med deg alle nyhetene fra CES 2021.

Nytt OLED-panel

LG Display benytter også årets CES til å vise frem sitt minste OLED-panel for TV-er. Vanligvis skryter produsentene av større paneler, men introduksjonen av et mindre gjør at selskapet dekker størrelser fra 42 til 88 tommer.

Årets OLED-paneler består dermed av størrelser på 42, 48, 55, 65, 77, 83 og 88 tommer, der også introduksjonen av panelet på 83 tommer er nytt for året og som kan bli en utfordrer til Sonys kommende Bravia A90J.

Ettersom LG Display er et eget selskap som kun utvikler og produserer OLED-paneler, er det uvisst hvilket selskap som eventuelt vil selge en OLED-TV på 42 tommer, men det er verdt å følge med på LGs TV-lansering som finner sted senere i dag.

Vi kommer tilbake med informasjon fra LGs produktlansering.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer