Bytt passord umiddelbart

...hvis du har samme epostadresse/passord på PSN.

Har du konto hos Sonys PSN-tjeneste og bruker det samme passordet andre steder, oppfordres du herved STERKT til å bytte. Foto: Colourbox.com
Har du konto hos Sonys PSN-tjeneste og bruker det samme passordet andre steder, oppfordres du herved STERKT til å bytte. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i dag rapporterte DinSide om at Sonys PSN-tjeneste var hacket. Millioner av brukerkontoer er lekket, og noen har derfor fått tak i epostadresser, passord, fulle navn og kanskje til og med kredittkortdetaljer til alle registrerte brukere hos Sony. I Norge er det solgt over 300.000 PlayStation 3-konsoller.

Fra en leser har vi fått tips om at hans Gmail-konto allerede i natt begynte å sende ut epost til alle i kontaktlista; 10 i slengen, med lenke til en nettside som selger Viagra og annet stas.

Brukeren hadde brukt de samme innloggingsdetaljene på PSN og Gmail, og det er derfor nærliggende å tro at dette er relatert til datainnbruddet hos Sony.

Det kunne riktignok ha vært verre, men hvis den samme kombinasjonen av epost/passord er å finne på flere steder, som for eksempel Facebook eller PayPal, kan det straks bli litt mer alvorlig.

Vår oppfordring er derfor ganske enkel:Du bør bytte passordet overalt der du har brukt samme epostadresse/passord eller brukernavn/passord som på PlayStation Network.

Hvis det innebærer at du må bytte veldig mange passord og får alt for mye å huske på, bør du vurdere å bruke en passordtjeneste som LastPass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer