Bytte filsystem på harddisken

Hvordan går jeg fra filsystemet FAT32 til NTFS?

Publisert
Sist oppdatert

hei..Jeg har en WD hardisk på 500 GB. Jeg har brukt den nå i drøyt et år og er veldig fornøyd. Men her om dagen mens jeg holt på å overføre noen filer, kom det opp en feilmelding om at jeg ikke kunne ha filer som er større enn 4 GB.

Jeg surfet litt rundt for å finne ut grunnen. Da fant jeg ut at hardisken min brukte filsystemet FAT32, og at det var bare NTFS filsystem som støttet større filer. Og det store problemet er at jeg finner ikke ut hvordan jeg skal få omformatere disken fra FAT32 til NTFS.

Hvis du har noen tips eller program som jeg kan bruke til dette hadde det vært kjempefint. Takker for svarMVH Jonathan

Datadoktoren svarer

Heisann,

Så lenge du ikke har operativsystemer på PCen som ikke kan lese NTFS-partisjoner (f. eks Win98/Me) er det en fordel med NTFS, siden du da kan kryptere innholdet i mapper, sette tilgangsrettigheter, og komprimere disker, filer og mapper direkte i filsystemet. Dessuten utnytter NTFS plassen bedre på store partisjoner enn FAT32, og er i det hele tatt en mer stabil løsning.

Du kan gå fra FAT32 til NTFS på to måter, enten ved å formatere eller konvertere. Formatering sletter også alle data på harddisken, ergo må du gjøre dette før du legger inn data på disken eller kopiere innholdet over på an annen disk i mellomtiden. Selve formateringen gjør du enkelt ved å høyreklikke på harddiskens stasjonsbokstav og velge Formater... Før du trykker på Start-knappen velger du så NTFS i stedet for FAT32.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer