Disney+:

Bytte fra månedlig til årlig abonnement?

Det er lettere sagt enn gjort, i hvert fall om du registrerte deg via nettsidene.

POPULÆR: Et drøyt år etter lansering har Disney+ passert 90 millioner abonnenter. Foto: Disney
POPULÆR: Et drøyt år etter lansering har Disney+ passert 90 millioner abonnenter. Foto: Disney Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går kunne Dinside meddele at prisen på Disney+ økes fra februar av, der også mengden innhold utvides ganske kraftig.

Fra å koste 69 kroner måneden eller 689 kroner per år, heves prisene vesentlig - til henholdsvis 89 og 889 kroner, eller altså med nesten 30 prosent. De siste par ukene før tjenesten ble lansert i Norge, hadde man for øvrig mulighet til å betale 590 kroner for et helt år.

Er du blant dem som valgte å gå for et månedlig abonnement har du kanskje lyst til å bytte over til et årlig før prisøkningen finner sted, siden du da sparer 200 kroner på årsabonnementet eller hele 379 kroner om du sammenlikner det med 12 ganger ny månedspris.

Avhengig av hvordan du har tegnet Disney+-abonnementet, varierer det veldig hvor enkelt akkurat det er.

Via mobil/nettbrett

Det enkleste er om du har abonnert via mobilen eller nettbrettet. På iOS går du ganske enkelt inn i innstillinger, navnet ditt (på toppen) og abonnementer, før du finner Disney+ i lista.

Bytte fra månedlig til årlig abonnement?

Og derfra er det bare å bytte etter ønske. Endringen skjer så fort neste faktureringsperiode starter - for mange vil det være 15. januar (siden tjenesten ble lansert 15. september i Norge). Med andre ord bør du i så fall rekke 689-kronersprisen før den øker til 889 kroner i februar.

Vi har ikke registrert oss via en Android-telefon i redaksjonen, men vi vil anta at du kan bruke samme framgangsmåte her. Her finner du abonnementsmenyen via Play butikk, menyknappen øverst til venstre og abonnementer.

Registrert deg på nettsidene?

En skulle kanskje tro at det var like enkelt dersom du registrerte deg direkte på nettsidene til Disney+, men det er det på langt nær.

Etter å ha utforsket konto-menyen uten å finne noen mulighet for å bytte fra månedlig til årlig, tok vi kontakt med kundeservice via chat, og mistanken ble bekreftet:

Skjermbilde fra samtale med Disney+' kundeservice.
Skjermbilde fra samtale med Disney+' kundeservice. Vis mer

Altså er du nødt til å si opp abonnementet på Disney+, og så må du vente til den gjeldende faktureringsperioden er over før du kan betale for et helt år. Du får altså ikke gjort det umiddelbart etterpå.

Det gjør du ved å gå til kontosiden, som ser slik ut:

Bytte fra månedlig til årlig abonnement?

Klikk deretter på abonnementet ditt som vist med ring over, og via den neste siden må du altså stoppe abonnementet. Disney ber deg oppgi grunn til hvorfor du sier opp og prøver til slutt å friste deg med noen godbiter før du får sagt det opp på nok en side.

Så er det bare å lage seg en påminnelse i kalenderen om å starte et nytt abonnement når det går ut.

Ikke veldig elegant der, altså.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer