Bytte harddisk - beholde instillinger

Publisert
Sist oppdatert

Hei!

Har en Dell Inspiron 1520 og lyst til å bytte harddisk. Men så har jeg ikke lyst til å miste det inne på harddisken.
Kan jeg kopiere hele den gamle disken over til den nye på noen måte??

Hilsen Marius

Datadoktoren svarer

Hei Marius,

Som du vet samler det seg opp mye merkelig på datamaskinen etter hvert, og en reinstallasjon er å anbefale en gang i blant. Så først vil jeg bare nevne at dette er en mulighet til å sette opp alt på nytt og få en frisk start.

Men for å svare på spørsmålet - ja det finnes måter å gjøre det på. Men du må klone disken, det å bare kopiere over innholdet vil ikke fungere.

Har du en ekstra datamaskin og kan koble de to harddiskene til denne er det grei skuring å klone direkte. Da kan du bruke enkel programvare som Acronis Migrate Easy - prøveversjonen har full funksjonalitet og kan brukes gratis i 15 dager - eller HDClone, som kommer i en gratisversjon med fartsbegrensning, noe du sikkert kan leve med dersom du uansett ikke skal klone disken så veldig ofte.

Har du ikke mulighet til dette må du først klone din nåværende disk til et eksternt medium, bytte disk og deretter hente inn dette imaget til den nye. Det krever litt tyngre programvare, for eksempel Norton Ghost, men dette er ikke gratis. Derfor heller vi mer mot Acronis True Image, prøvetiden på 15 dager holder nemlig sikkert for deg.

Hvis ikke kan du også sjekke ut DriveImage XML som vi har omtalt tidligere her på DinSide.

Og som alltid - husk å ta backup av viktige filer før du gjør noe som helst med harddisken din.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer