Cam2pc - lynrask bildefremviser

Det finnes mange programmer for visning av digitale bilder, men få av dem har så rent grensesnitt og jobber så raskt som Cam2pc.

Publisert
Sist oppdatert

Windows XP har en innebygd bildefremviser for JPG, BMP, GIF og andre populære grafikkformater. Den er derimot ganske begrenset, både med tanke på funksjoner og hastighet.

Førstevalg

Vi har tidligere omtalt en rekke alternative bildefremvisere, deriblant gratisprogrammene SlowView, IrfanView, for ikke å glemme betalprogrammet ACDSee. Tidligere i høst ble vi derimot tipset om Cam2pc fra en av våre lesere, og dette har siden vært vårt førstevalg.

Cam2pc støtter formatene JPG, TIFF, BMP, PNG, GIF - samt RAW (crw, mrw, nef, orf, raf, x3f). Programmet finnes i to versjoner, en gratisversjon som primært kun er en bildefremviser, og en betalversjon som i tillegg byr på enkle redigerings- og organiseringsmuligheter. I vårt tilfelle foretrekker vi uansett å bruke Photoshop til å ta hånd om redigeringen, og siden gratisversjonen av Cam2pc har innebygd knytning til Photoshop, blir det svært enkelt å redigere bilder som vises gjennom programmet.

Pent og raskt

Grensesnittet er smakfullt og enkelt. I venstre del vises mappestrukturen, mens innholdet vises til høyre. I det du dobbelklikker på et bilde, vises det i full størrelse eller nedskalert tilpasset skjermen. Dersom bildet har lavere oppløsning enn skjermen, blir feltet rundt bildet sort. Programmet laster de andre bildene i mappen til minnet automatisk i forkant, slik at neste bilde vises lynkjapt i det du trykker på mellomromstasten eller bruker skrollhjulet på musen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer