Canon A5 Zoom

Canon A5 Zoom er et svært kompakt kamera med mange gode egenskaper. Dette er et godt kjøp for deg som er opptatt av at kameraet skal være lite uten at det skal gå på bekostning av bildekvaliteten. Vi spår at Canon vil selge mange eksemplarer av denne lille tassen.

Publisert

Canon A5 Zoom er det mest kompakte kameraet vi har testet til dags dato. Det er så lite at det uten videre går ned i brystlommer og håndvesker. Det er litt tungt (350 gram inkl. batteri), men det er ganske naturlig med tanke på alle finessene dette kameraet er utstyrt med.

Canon A5 Zoom er først og fremst tiltenkt bedriftsmarkedet, og det kan du også se på prisen (se oppsummeringsboksen til høyre). Men når prisen etter hvert synker, vil det også bli et godt valg for hjemmebrukere.

Kameraet har en oppløsning på 1024 x 768 (850.000 bildepunkter), og det er lavere enn det vi tror blir den argeste konkurrentene i dette segmentet, Olympus C-900 Zoom. Olympus-kameraet har en oppløsning på 1280 x 1024, men det har også en litt høyere pris.

God bildekvalitet

Selv om oppløsningen ikke er like høy som Olympus-kameraene, tar A5 Zoom gode bilder. Bildekvalitet er mer enn oppløsning, og Canon har gjort en glimrende jobb både med optikk og programvare i kameraet.

Vårt standard innemotiv har fine hudtoner og riktig fargemetning. Detaljer gjengis også godt. Objektivet er lyssterkt (f/2,6 ved en brennvidde tilsvarende 28 mm på 35-mm-kamera), og det gir gode muligheter for fine innebilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer