Canon annonserer EOS 60D

Arver mye fra 7D og faser ut 50D.

Canon annonserer EOS 60D
Publisert
Sist oppdatert

Canon annonserte i dag et speilreflekskamera i entusiast-segmentet, og DinSide fulgte pressekonferansen live. Veiledende pris vil være 10.000 kroner for huset, og cirka 10.990 med et standard 18-55mm IS objektiv.

Det nye kameraet har arvet mye fra storebror EOS 7D, der hovedforskjellene er mindre avansert autofokus, noe tregere seriefoto (5,6 vs 8 bilder pr sekund), i tillegg til at det nye kamerahuset ikke er tettet mot vann og støv.

Det var imidlertid forgjengeren 50D.

Filmer i full HD

Som det seg hør og bør, kan også 60D filme med full HD-oppløsning, der det også er mulig å bruke autofokus mens man filmer. Den er dog kontrastbasert, og dermed ikke like rask som de nye kameraene fra Sony.

Bildebrikken er den samme som sitter i EOS 7D, med 18Mp-oppløsning, og kameraet skuffer unna 5,6 bilder i sekundet i seriefotomodus, der det også er mulig å justere takten.

Canon annonserer EOS 60D


Skjermen er 3" stor og har en oppløsning på 1.040.000 punkter i 3:2-format, altså den samme som sitter på EOS 550D, men som i tillegg kan vippes ut og roteres i alle retninger. Det gir deg større frihet når du vil ta bilder med hendene over hodet eller fra hofta; vel å merke ved bruk av live view.

60D har også fått mulighet for en del bilderedigering i kameraet. Du kan konvertere RAW-bilder til JPEG og dermed velge hvitbalanse, eksponering etc. etter at du har tatt bildet, noe vi fiklet litt med på pressekonferansen:


Kameraet har også fått en rekke andre filtre og bildeeffekter, som miniatyrbilde, toy camera, kornet sort/hvitt etc. Du kan fortsatt ta RAW+JPEG-bilder slik at RAW-bildene (selvsagt) blir stående uberørt av disse effektene.

Konstruksjonen er endret siden 50D, med ny knappeplassering, multikontrollhjul og også et elektronisk vater som kan hjelpe deg fra å få skjeve horisonter. 60D har også trådløs blitsstyring.

Canon annonserer EOS 60D


(Les flere detaljer i live-bloggen fra pressekonferansen.)

4 nye objektiver

Samtidig lanserte Canon fire nye objektiver i L-serien. Dette er Canons ypperste objektivserie, med prislapper deretter. Vi fikk ikke noe konkret lanseringsdato og pris på de nye objektivene, annet enn at "det sikkert blir femsifret" på alle fire.

Objektivene som ble annonsert var:

8-15mm f/4L USM
70-300mm f/4-5,6L IS USM
300mm f/2.8L IS II USM
400mm f/2,8L IS II USM

Sistnevnte er hele 1,5kg lettere enn det forrige objektivet av samme type.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer