Canon Bubble Jet i905D

Fotoskrivere med innebygd leser for minnekort begynner å bli svært vanlig. Enkelte har i tillegg både fargeskjerm og inngang for digitalkamera, som i905D fra Canon.

Canon Bubble Jet i905D
Publisert

Canon er dyktige på fotoskrivere, ikke bare med hensyn til kvalitet, men også hastighet. Det er pr i dag ingen andre skrivermerker som er i nærheten av hastighetene som de siste fotoskriverne fra Canon fremviser. Og til tross for klar ledelse, lanserte selskapet toppmodellen i990 tidligere denne uken, som nærmest dobler hastigheten i forhold til i965, som så langt har vært aller raskest på fotoutskrifter.

Helt uten PC

Ønsker du flere funksjoner, har også Canon modeller med både LCD og kortleser. Bubble Jet i905 er det mest naturlige valget nå, og denne fungerer både frittstående og tilkoblet en PC (USB). Hvis du har et PictBridge-kompatibelt kamera, kan du koble dette til USB-porten i fronten på skriveren, og dermed skrive ut direkte fra kameraet. Hvis ikke, kan du bruke kortleseren, som tar både CF type I og II, MMC, SD og MemoryStick minnekort.

Skriveren benytter 6 blekktanker, inneholdende de vanlige CMYK-fargene + lys cyan og lys magenta, og er i så måte helt klart optimalisert for fotoutskrifter. I tillegg leveres skriveren med et adapter som muliggjør utskrift på hvite CD/DVD-plater, i likhet med i865 og i965. Du får også med en egen beholder for fotopapir i 10x15 cm størrelse, og som ekstrautstyr kan du kjøpe en duplex-modul for automatisk tosidig utskrift.

Vi må også fremheve programpakken som følger med, som er blant de bedre du kan forvente å få med når du kjøper ny skriver. Den inkluderer alt du trenger for enkel bildebehandling, sammensying, arkivering, samt utskriftsløsninger - også på CD/DVD-plater.

Best via PC

Canon Bubble Jet i905D

Installasjonen forløp som ventet uten problemer i Windows XP, og styreprogrammet er det samme brukervennlige og omfattende som vi er kjent med fra tidligere tester av Canon-skrivere. Velger du å bruke skriveren frittstående, har du en del av de samme valgene på LCD-skjermen, men langt fra like mange. Løsningen er brukervennlig, men vi synes ikke lesbarheten på LCDen er imponerende. Den er dessuten ikke god nok til å vise skarphet og korrekte farger i fotografiene.

Utskriftskvalitet og hastighet

Oppløsningen er på maks 4800 x 1200 punkter, med fast dråpestørrelse på 2 pikoliter. I praksis viser våre tester at det normalt sett ikke er mulig å oppdage korn i fotoutskrifter i høyeste kvalitet. Dette er helt i tråd med de erfaringene vi har hatt med andre skrivere i i900-serien. Fargegjengivelse og skarphet er helt i toppklassen. Også på tekstutskrifter og enkel grafikk på vanlig kopipapir gjør skriveren jobben.

Men hastighetsmessig er den langt fra like bra som i965, og det overrasket oss egentlig at forskjellene var så pass stor. Mens i965 skriver ut et foto i A4-størrelse på ett minutt, brukte i905 3 minutter og 13 sekunder. 5 tekstsider ble skrevet ut på halvannet minutt, og 3 websider i farger tok nøyaktig ett minutt.

I tillegg må du påregne noen sekunder fra du trykker på utskriftsknappen til skriveren starter. Hvor lenge avhenger av hvor lenge det er siden sist du brukte den. Vi har opplevd å vente mer enn 30 sekunder på første utskrift, og det er kanskje det mest negative vi har å bemerke ved denne skriveren.

Konklusjon

Under et gjennomsiktlig lokk på toppen av skriveren, finner du leser for flere typer minnekort.
Under et gjennomsiktlig lokk på toppen av skriveren, finner du leser for flere typer minnekort. Vis mer

Av skriverne med innebygd LCD og minnekortleser, kan vi absolutt anbefale denne. Den er enkel å bruke, og skriver ut bilder av meget høy kvalitet. Spørsmålet du må stille deg er om du har behov for en skriver som kan fungere uten å være tilkoblet PC - hvis ikke finnes det modeller til lavere pris som både er kjappere og har tilnærmet samme utskriftskvalitet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer