Canon Bubble Jet i9950

Har du et rimelig bra 4-megapiksels digitalkamera, kan du lage svært gode utskrifter i større formater enn A4. Vi har lekt oss et par uker med flaggskipet i9950 fra Canon, og her er vår rapport!

Publisert

Canon har de siste årene vært utilnærmelig med hensyn til hastighet på sine fotoskrivere, og har oppnådd meget gode resultater i de fleste testene de har deltatt i. Toppmodellen denne våren heter Bubble Jet i9950, og den kan skrive ut bilder i A3+ størrelse - uten kanter.

Mer livaktige utskrifter

Skriveren er for øvrig den aller første fra Canon som bruker 8 blekkfarger for å sikre et bredest mulig fargeomfang. I tillegg til de vanlige fargene (svart, cyan, lys cyan, magenta, lys magenta og gul), har skriveren fått et rødt og et grønt blekk, som i følge Canon er optimalt for å skape mest mulig "livaktige" fotoutskrifter. Sammensetningen har Canon kalt ChromaPLUS Technology.

Det burde ikke komme som noen overraskelse at prikker i utskriften hører fortiden til. Dråpestørrelsen er så liten som 2 pikoliter, og skrivehodet (som skal være det bredeste som finnes i dag) har 6.144 dyser som til sammen spytter inntil 122 millioner dråper pr sekund. Oppløsningen er 4.800 x 2.400 dpi. I følge Canon er prikkene mindre enn dem man får ved tradisjonell fremkalling.

Enklere DVD- og CD-utskrift

Skriveren leveres med en rekke programmer for bilde- og utskriftsbehandling og arkivering, og har dessuten støtte for utskrift på CD/DVDer med egnet overflate. Metoden krever ikke lenger to adaptere, nå holder det med ett, innstikksadapteret som du fester platen til skyves direkte inn i fronten på skriveren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer