Canon Canoscan N656U

Testens minste og lekreste skannere kommer fra Canon. Vi hadde ingen forventninger om at denne skulle være i stand til å hamle opp med de større konkurrentene. Vi tok skammelig feil.

Publisert

Denne skanneren skiller seg klart ut når det gjelder utseendet. Her er det tydelig at Canon har lagt ned mye i designet. Ikke bare har den et rålekkert, metallisk utseende, den er også knapt større enn et A4-ark, og med sine 3,5 cm i høyden er den svært lett å transportere. Du slipper også å tenke på eksterne strømkilder; den får det den trenger gjennom USB-kabelen.

Greie spesifikasjoner

Skanneren har en optisk oppløsning på 600 piksler pr tomme. Dette er mer enn nok for de fleste formål. Hvis du for eksempel har tenkt å skrive ut et innskannet fotografi, vil det i de fleste tilfeller være tilstrekkelig å benytte 300 piksler pr tomme, selv på de mest avanserte blekkskriverne på markedet. Du kan derimot med fordel bruke høyere oppløsning dersom du ønsker å forstørre bilder.

Fargedybden er på inntil 42 bit, noe som i utgangspunktet burde være mer enn godt nok for å fange opp de minste fargenyansene.

Videre er skanneren Twain-kompatibel, noe som betyr at den kan startes fra de fleste Windows-baserte bildebehandlingsprogrammene, som for eksempel Photoshop og Paint Shop Pro. Du kan også starte skanneprosessen ved å trykke på en knapp i fronten, en løsning vi likte svært godt. N656 U kan også brukes på Macintosh-maskiner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer