Canon Digital Ixus 400

Dette kameraet er blant de aller mest solgte kameraene i Norge i skrivende stund. Digital Ixus-serien har blitt en eneste lang suksesshistorie for Canon.

Publisert

Ixus 400 tilhører faktisk femte generasjon Digital Ixus, med blant annet nytt zoomobjektiv som yter 3x optisk (36 - 108 mm, F/2,8-F/4,9). Dessuten er bildebrikken økt til 4 megapiksler, for første gang i Ixus-historien.

Kameraet benytter CompactFlash type I-minnekort, som eneste kamera i oversikten. Et kort på 32 MB følger med - forresten det dobbelte i forhold til de andre kameraene i denne testen. Fordelen med CF-kortene er at de er lett tilgjengelige og billigere enn de andre minnekort-typene.

Konstruksjon

Digital Ixus-kameraene har en lett gjenkjennelig stålkonstruksjon, og den glatte overflaten og kompakte størrelsen gjør at kameraene lett får plass i lommen. Digital Ixus 400 har den samme karakteristiske formen som tidligere modeller, men avviker noe med hensyn til knapper på baksiden. De ytre målene er 8,6 x 5,7 x 2,8 cm, og kameraet er relativt tungt i forhold til størrelsen (228 gram). Det gir en følelse av kvalitet.

LCDen er fortsatt ikke større enn 1,5", men den klarere seg bra i de fleste lysforhold. Det er kun skjermen på Nikon Coolpix 3700 som tåler lys og mørke bedre, synes vi. I tillegg finnes det en optisk søker som kan brukes hvis forholdene skulle kreve det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer