Canon Digital Ixus 400

Digital Ixus V3 ble et positivt bekjentskap, da vi testet kameraet i vinter. Nå har det kompakte kameraet fått en ny storebror, Ixus 400, og vi har testet.

Publisert

Digital Ixus-serien er en av de største suksessene fra Canon på digitalkamerasiden. De tøffe kameraene har en lett gjenkjennelig stålkonstruksjon, og den glatte overflaten og kompakte størrelsen gjør at kameraene lett får plass i lommen.

Storebror

Vi testet Digital Ixus V3 i vinter, et 3,2 megapiksels kamera med 2x optisk zoom. Vi brukte kameraet mye, og tok mange fine bilder. En av innvendingene vi hadde den gang var zoomen, som var begrenset til 2x optisk. Du kan lese hele testen her.

Nå er Canon på banen med femte generasjon Digital Ixus, og denne gangen har toppmodellen 400 fått nytt zoomobjektiv som yter 3x optisk. Dessuten er bildebrikken denne gangen på 4 megapiksler, for første gang i Ixus-historien. Det gir bilder med en oppløsning på 2.272 x 1.704 punkter, som er tilstrekkelig for skarpe utskrifter/fremkallinger i minst A4-størrelse.

I likhet med tidligere Ixus-modeller kan kameraet med fordel kjøres på helautomatikk - som et pek&klikk-kamera med zoom. Men hvis du ønsker å eksperimentere, finnes det faktisk ganske mange manuelle muligheter, blant annet for å styre hvitbalansen, ISO-verdier, eksponering, og diverse digitale effekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer