Canon Digital IXUS 500

Forgjengeren IXUS 400 ble en gedigen suksess, og selger fortsatt meget bra. Nå er Ixus 500 i butikkene, og det har allerede rukket å bli et av de aller mest solgte kameraene i Norge.

Publisert

IXUS 500 tilhører sjette generasjon Digital IXUS. I denne generasjonen finner du også IXUS 430, som er identisk med IXUS 500, men har 4 megapiksels bildebrikke mot 5 megapiksler i førstnevnte.

Vær for øvrig klar over at endringene i forhold til IXUS 400 er temmelig få. Huset er identisk, med unntak av en ny ring rundt objektivet i krom og en ny knapp på baksiden for direkteutskrift. Objektivet, skjermen og knappeplasseringene er identiske, men det er blitt plass til noen få nye funksjoner og kameraene er blitt litt raskere i enkelte situasjoner.

Fortsatt benyttes CompactFlash type I-minnekort, og du får med et kort på 32 MB. Du bør anskaffe deg et større kort, for 32 MB fylles raskt opp når bildene består av 5 millioner punkter. For øvrig får du med batterilader, kabel for å koble kameraet til TV, USB-kabel, reim, brukerveiledning (på norsk) og programvare for bildebehandling, organisering, videoredigering og utskriftshåndtering.

Gå direkte til testbildene.

Konstruksjon

Digital IXUS 500 har en robust og lekker innpakning i rustfritt stål, og den glatte firkantede utformingen er nærmest blitt en mal for en rekke andre kameraer i kompaktklassen. Objektivet yter 3x optisk (36 - 108 mm, F/2,8-F/4,9). Nærgrensen er 4 cm i makroposisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer