Canon Digital IXUS 700

Digital IXUS-seriens toppmodell bryter med designtradisjonen. Men bare en smule. De virkelig store forandringene sitter på innsiden.

Publisert

Canon Digital IXUS 700 er ikke lenger helt rektangulært, det har fått noen små buer og skjeve vinkler, men du ser fortsatt at det er en ixus. Det er foreløpig det det eneste i Digital IXUS-serien med den nye designen, og vi synes ansiktsløftningen har vært vellykket. Uansett er det snakk om testens minste kamera, men 192 gram er noen få gram tyngre enn testens letteste, Nikon Coolpix 7900.

Best skjerm

Kameraet har en god LCD. Den er ikke den største, men den viser et klart søkerbilde under alle forhold. Sammen med skjermen på det nevnte Nikon-kameraet, var det denne som gjorde det beste inntrykket.

Digital IXUS 700 har en bildebrikke på 7 megapiksler, og et 3x zoomobjektiv. I tillegg til å ta bilder kan det ta opp video i full VGA-oppløsning, med lyd og uten hakkende bevegelser.

OPPDATERT: Hvor lange klippene kan være, avhenger av hastigheten på minnekortet ditt. I vårt tilfelle oppdaget vi at opptaket stoppet automatisk etter 28 sekunder. Da vi senere prøvde med et raskere minnekort, var denne grensen borte.

Et 128 MB kort gir plass til i overkant av 1 minutt med opptak i beste kvalitet. Formatet er Motion JPEG, som pakkes i en AVI-kontainer. Klippene kan spilles på de fleste PCer uten behov for ekstra programvare eller kodeker. Lagring skjer til minnekort av typen SD/MMC, og et 32 MB SD-kort følger med. Disse kortene er blant de aller billigste for tiden, så det er bare å anskaffe et større med det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer