Canon Digital IXUS 750

TEST: Forgjengeren ble testvinner her på DinSide. Klarer Canon å følge opp med Digital IXUS 750?

Publisert
Sist oppdatert

Dette er tredje kamera i den nye Digital IXUS-serien vi tester i høst, tidligere har vi testet Digital IXUS 55 og minstemann Digital IXUS i Zoom.

Størst og best

Digital IXUS 750 er storebror i familien, og har både høyest oppløsning (7,2 megapiksler) og er noe mer avansert enn sine mindre søsken. Bildeoppløsningen er høy nok til utskrifter i A3 og større, og kameraet kan kan også ta opp video i full VGA-oppløsning, med lyd og uten hakkende bevegelser.

Det er fortsatt snakk om et ganske kompakt kamera, de ytre målene er 90 x 57 x 27 mm, og vekta stopper på 197 gram klart til bruk. Utformingen skiller seg imidlertid noe fra de fleste andre i serien, det buler litt på midten, men er absolutt lommevennlig - uten utstikkende detaljer.

Funksjonsmessig er det ikke blant de mest avanserte på markedet, du kan velge mellom forhåndsdefinerte, motivrelaterte innstillinger, og du kan stille hvitbalanse, ISO og eksponering. Du kan imidlertid ikke justere lukkerhastigheter og blender manuelt, her må du stole på automatikken eller ty til en av forhåndsinnstillingene.

Større skjerm, like brukervennlig

Den mest åpenbare forskjellen fra 700 er den større skjermen, men i motsetning til på lillebror 55 synes vi ikke det har gått ut over betjeningsvennligheten. Symbolene som tidligere lå rundt navigasjonsknappen, har riktig nok havnet på selve knappen, men er langt mer synlige enn på 55.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer