Canon Digital Ixus 800 IS

TEST: Sjelden har et kamera hatt så høye forventninger knyttet til seg. Les hva vi synes om Canons lille toppmodell!

Publisert
Sist oppdatert

Canons Ixus-serie feiret 10 år i år, og helt siden år 2000 har serien bestått av digitale kameraer. Kameraene har solgt i bøtter og spann, og denne sommeren har Canon kommet med tre nye modeller. Vi har hatt toppmodellen til test den siste uka, og vi har aldri før fått så mye epost med spørsmål om når vi kommer med en test, som vi har fått angående dette kameraet.

Og kameraet er unektelig et lekkert skue. Formen er nesten firkantet, men bare nesten - på høyre side vinkles kameraet på en måte som gir et litt bedre grep, og på tross av den lille størrelsen, byr kameraet både på 4x optisk zoom og bildestabilisator. Objektivet har en brennvidde tilsvarende 35-140mm, og faktisk merkes forskjellen mellom 35mm og 38mm ganske godt; spesielt ved innendørsfotografering der motivet som regel bare er et par meter unna. Lysstyrken på vidvinkel er upåklagelig med f/2.8, men vi rynker litt på nesa over f/5.5 på tele.

Allikevel - ved fotografering av motiver som ikke er i bevegelse, vil den optiske bildestabilisatoren sørge for at lukkertiden kan være høyere, og da er det ikke et veldig stort problem at objektivet er noe lyssvakt. Bildestabilisatoren gjør at du kan bruke tre trinn lengre lukkertid uten at din ustøhet på hånda vil gjøre bildet mer uskarpt. Det betyr at lukkertiden kan være åtte ganger (2 i tredje) lenger og at du kan slippe unna med 1/20s ved full innzooming dersom du holder kameraet "normalt" ustøtt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer