Canon Digital Ixus II

Digital Ixus-serien fra Canon har i flere år vært blant verdens mest populære kompakte digitalkameraer. Nå er Digital Ixus II i butikkene, og denne gangen er kameraet blitt enda litt mindre enn sine forgjengere.

Canon Digital Ixus II
Publisert

Siden lanseringen i 2000 har det stadig dukket opp nye medlemmer i Digital Ixus-serien. De kompakte kameraene har en karakteristisk, firkantet utforming uten utstikkende detaljer, med solid hus i børstet stål. Flere konkurrerenter har siden prøvd å kopiere konseptet, med variabelt hell, i det som ofte omtales som Ixus-klassen.

Ikke mer Compact Flash

Digital Ixus II er første kamera fra Canon som benytter de små SD (Secure Digital) minnekortene, og et 16 MB-kort følger med. Samtlige tidligere modeller har benyttet kort av typen Compact Flash. En av grunnene til overgangen er at Canon dermed har kunnet gjøre kameraet enda litt mer kompakt, siden SD-kortene er vesentlig mindre enn Compact Flash. Men så veldig mye mindre er det ikke blitt, forskjellene i forhold til forgjenger V3 er vesentlig mindre enn hva man skulle forvente etter å ha lest pressemeldingen fra lanseringen. Mens V3 hadde målene 87 x 57 x 26 mm, måler Ixus II 85 x 56 x 23,9 mm. Vekten stopper denne gangen på behagelige 189 gram, klart til bruk.

I likhet med V3 er Digital Ixus II utstyrt med en 3,24 megapiksels bildebrikke av typen CCD (gir bilder med oppløsning på 2048x1536 punkter). Ved seriefotografering kan kameraet ta 2 bilder pr sekund. Objektivet er nytt, men byr på de samme ytelsene som forgjengeren; 2x optisk zoom, med en brennvidde som tilsvarer 35-70 mm i et 35 mm kamera. Lysstyrken er også omtrent lik, f/2,8 ved full vidvinkel og 3,9 ved full tele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer