Canon EOS 1000D

Jevnt over godt fra Canon, men vi savner det lille ekstra.

Canon EOS 1000D
Publisert
Sist oppdatert

EOS 1000D er det kameraet som har vært lengst på markedet blant de testede kameraene, men Canon ser fortsatt ikke ut til å ha noen planer om å oppgradere modellen som ble lansert allerede sommeren 2008.

Kort oppsummert gjør EOS 1000D det godt på de fleste punkter, men mangler noe funksjonalitet for å stikke seg frem i denne mengden.

Vi savner også elementer relaterte til brukervennlighet som kunne ha gjort kameraet enda enklere å bruke for førstegangskjøperen, noe flere av de andre kameraene har løst langt mer hensiktsmessig.

Under følger spesifikasjonene for Canon EOS 1000D:

Konstruksjon

Kamerahuset er laget i plast og har ett av de mer komfortable grepene i dette selskapet. Med litt godvilje klarer vi å plassere alle fingrene på grepet, men de med store hender må nok legge lillefingeren på undersiden av kameraet.

Knappeutvalget er også noe Canon scorer godt på. Her finner du snarveier til de fleste bildeinnstillinger, med dedikert ISO-knapp på toppen, samt snarveier til hvitbalanse, autofokus, lysmåling, seriefoto etc. på baksiden. Utløserknappen har også et presist definert halvveisnivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer