Canon EOS 400D

TEST: Verdens mest solgte digitale speilreflekskamera har fått en oppfølger. Vi har testet ut Canons store publikumsfrieri.

Publisert
Sist oppdatert

EOS-serien til Canon er verdens mest solgte digitale speilrefleksserie, og med en god håndfull kamerahus, tilbyr Canon et kamera for noen og en hver. Den mest solgte serien har vært den billigste serien, som har bestått av både EOS 300D og EOS 350D. Begge disse modellene har solgt i bøtter og spann, og sistnevnte er pr dags dato verdens mest solgte digitale speilreflekskamera.

Men, Canon hviler ikke på laubærene av den grunn. Konkurransen tilspisser seg stadig, og derfor lanserte de for kort tid siden en ny arvtaker i denne serien - EOS 400D. Kameraet kommer som en naturlig videreføring av 350D og er svært agressivt priset - i enkelte butikker er det i skrivende stund tilgjengelig med kitobjektiv for under 7.000 kroner.

Det er billigere enn et par av de antatte konkurrentene denne høsten. Vi har allerede tatt en titt på Sony Alpha A100, som i skrivende stund er en god femhundrelapp dyrere, og vi venter snart inn Nikon D80, som riktignok ligger et par tusenlapper over i pris. Det ryktes om at Nikon vil komme med en ny versjon av D50 som vil gå i strupen på 400D, men det får vi eventuelt ta når den tid kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer