Canon EOS 450D

TEST: Canon balanserer hårfint når den mest populære modellen nå er oppgradert.

Publisert
Sist oppdatert

Kameraprodusentene lanserer stadig nye modeller, og blant de mest ivrige er Canon, som opptil flere ganger i året avduker en god håndfull nye kameraer.

Deres mest populære serie på speilrefleksfronten har vært 300- og 400-serien, der seiersrekken 300D-350D-400D har vært de mest solgte speilreflekskameraene år etter år.

Dagens testprodukt, EOS 450D, er det siste skuddet på denne stammen, og Canon har en stor utfordring når de skal lage dette kameraet bedre enn 400D, men dårligere enn 40D, som er deres semiproffe modell i prisklassen over.

Vi kommer ikke til å gå dypt inn i alle aspekter ved 450D i denne testen, men konsentrerer oss om nyhetene fra 400D. Rett før jul kåret vi EOS 400D til det beste kamerakjøpet i amatørsegmentet, og 450D har såpass mye til felles at 400D-testen gjerne kan leses som et supplement.

Hva er nytt?

450D har en rekke forbedringer fra 400D, og faktisk er enkelte av egenskapene såpass gode at kameraet på enkelte punkter har mer å fare med enn storebror 40D.

Oppløsningen er økt fra 10,1 til 12,2 megapiksler. I motsetning til megapikselracet på lommekamerer, er dette slett ingen uting på speilreflekskamaerer med såpass store sensorer, og oppløsningen på 450D er også høyere enn 40D, som er modellen over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer