Canon EOS 500D vs Nikon D5000

TEST: De to kameragigantene har sjelden vært "tettere".

Canon EOS 500D vs Nikon D5000
Publisert
Sist oppdatert

Canon og Nikon ligger fortsatt i tet når det gjelder å selge digitale speilreflekskameraer, og tradisjonelt har de holdt hverandre på en armlengdes avstand ved å ha en produktlinje etter glidelås-prinsippet; der de som regel har ligget et "halvt" nivå over hverandre hele veien til toppen.

Denne gangen er det imidlertidig tett mellom dem – Canon EOS 500D koster bare tusenlappen mer enn Nikon D5000, og begge kameraene ligger helt i toppen av forbrukersegmentet før prisen blir så høy at man bikker over til semiproffsegmentet.

Vi har hatt begge kameraene til test noen uker, og her er våre erfaringer.

Spesifikasjoner

La oss begynne med spesifikasjonene – i følgende tabell ser du likhetene og forskjellene mellom Nikon D5000 og Canon EOS 500D:

Som du ser er det en rekke punkter som skiller kameraene. Canon EOS 500D har større søker, mer høytoppløselig skjerm, høyere oppløsning på bildebrikken og kan også filme i 1080p (riktignok bare med 20 bilder pr sekund), mens skjermen på D5000 kan vris i alle retninger, og kameraet har også litt raskere takt på seriebildene og et mer avansert fokussystem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer