Canon EOS 550D

Speilrefleks for den avanserte amatøren.

EOS 550D er Canons beste kamera for forbrukere.
EOS 550D er Canons beste kamera for forbrukere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Canon har hatt stor suksess de siste årene med kameraene i forbrukerklassen - både 300D, 350D, 400D, 450D og 500D har solgt i bøtter og spann (de to siste selges fortsatt), og vi ser ikke bort i fra at EOS 550D blir nok en hit fra det japanske selskapet.

Og Canon har ikke spart på kruttet spesifikasjonsmessig. EOS 550D har en bildebrikke med 18 megapikslers oppløsning, det kan filme i 1080p og har en stor og skarp skjerm (3 tommer, 3:2-format, 1.040.000 punkter). Videre klarer kameraet å skuffe unna 3,7 bilder i sekundet ved høyeste oppløsning, og fås også i kit-versjon med det nye 18-135mm f/3,5-5,6 IS-objektivet som vi også har brukt i testperioden.

EOS 550D faser ikke ut 500D, men plasserer seg i mellom nevnte kamera og EOS 7D, som ble presentert i fjor høst.

Sammenligner vi 550D med 500D får vi følgende tabell:

Konstruksjon

EOS 550D kjennes veldig likt som EOS 500D, og det er ikke så rart. De fysiske målene er identiske, søkeren er den samme og grepet og konstruksjonskvaliteten er praktisk talt identisk som før. Kort sagt er kameraet behagelig å holde for de fleste, selv om de med litt større fingre kan finne grepet noe ukomfortabelt. Dette er fortsatt et kamera med plast-basert konstruksjon, og det er derfor ikke rustet mot vær og vind som for EOS 50D og oppover.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer