Canon EOS 5D Mark II får full HD-video

I dag lanserer Canon oppfølgeren til EOS 5D, og den får tilnavnet Mark II.

Publisert
Sist oppdatert

Proff-kameraet EOS 5D Mark II har fått hele 21 megapiksels bildebrikke, men mest oppsiktsvekkende er det at kameraet kan ta opp video i full HD-oppløsning, 1080P (1920 x1080 piklsler. Dette er mer enn hva konkurrenten Nikon har fått til i sin D90 som ble lansert for noen uker siden (720P, 1280 x 768 piksler).

Og med Canons erfaringer fra video-segmentet skal det bli meget interessant å se hvordan konkurrentene kommer til å svare på dette.

Og lysfølsomheten er heller ikke noe å si på, en fullformats CMOS-sensor er på plass, og ISO strekker seg opp til 25 600...

Nye menyer

Kameraet har for øvrig fått en LiveView-skjerm på 3 tommer med 920 000 bildepunkter, automatisk støvfjerning, en ny og raskere Digic IV prosessor og og et helt nytt menysystem, i følge Digit.no.

EOS 5D skal kunne ta opp 3,9 bilder pr sekund i serieopptak, maks 310 bilder, dersom du bruker kameraet med et raskt nok minnekort, vel og merke. For her blir det fort snakk om mange MB pr sekund.

I skrivende stund er ikke prisen klar, men salgsstart er satt til november 2008. Canon lanserte for øvrig også et kompaktkamera i dag med muligheten for opptak i full HD, dette kan du lese mer om her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer