Canon i70

Vi har sett nærmere på Canon Bubble Jet i70, etterfølgeren til BJC-85. Den skal i følge Canon være den desidert minste A4-blekkskriveren på markedet.

Canon i70
Publisert

Bubble Jet i70 er spesielt myntet på brukere som er mye på farten, gjerne i forbindelse med bærbar PC, PDA etc. Derfor er den også svært liten - de ytre målene er beskjedne 310 x 174 x 51,8 mm. Vekten er 1,8 kg.

Dermed kan du skrive ut kontrakter og brev der du er i stedet for å måtte vente til du er tilbake på kontoret. Det er nettopp dette som er tanken bak denne typen skriver.

Nytt under panseret

Forbedringer i motor og papirmating, samt et skrivehode som skriver begge veier, gjør at hastigheten er betydelig høyere enn på tidligere modeller. Oppløsningen er nå på maks 4800x1200 dpi, og dråpestørrelsen er på 5 pikoliter.

I følge Canon selv skal i70 kunne skrive ut 13 sider pr minutt dersom utskriften består av utelukkende sort tekst, og inntil 8 sider pr minutt i farger. I våre hastighetstester klarte vi 5 sider med tekst på 50 sekunder (kladd), og 3 websider i farger ble ekspedert på ett minutt. Kvaliteten var upåklagelig.

Overraskende god på foto

Hvis du kjøper batteritillegget, kan
skriveren plasseres i en krybbe
 for lading.
Hvis du kjøper batteritillegget, kan
skriveren plasseres i en krybbe
for lading. Vis mer

Også fotografier klarer i70 med bravur, og den støtter Exif Print-standarden for mer naturtro fargegjengivelse. Dette er dessuten den første portable blekkskriveren som kan skrive ut fotografier uten hvite kanter på papiret.

Vi skrev ut noen fotografier i A4-størrelse, og den brukte normalt rundt 3 1/2 minutt pr side i aller høyeste kvalitet på fotopapir. Det er tregere enn Canons "stasjonære" modeller, men oppsiktsvekkende nok raskere enn de aller fleste blekkskrivere fra andre leverandører, i følge våre egne tall. Kvalitetsmessig er utskriftene helt på høyden med disse.

Ikke for særoppgaver

Blekkpatroner med dobbel kapasitet er også en velkommen nyhet. Den sorte patronen skal i følge Canon holde til rundt 185 tekstsider. Det er uansett helt på det rene at skriveren ikke kan måle seg med vanlige blekkskrivermodeller fra Canon når det gjelder utskriftskostnader. Dette er derfor ikke skriveren du bør velge dersom du har et stort utskriftsbehov eller tenker på å skrive ut massevis av fotos.

Fungerer uten PC, helt uten kabler!

Dessuten kan man skrive ut direkte fra nyere stillbildekamera/ videokamera fra Canon, uten å gå veien om PCen. Skriveren er i tillegg utstyrt med infrarød port, for direkte utskrift fra f. eks mobiltelefoner og PDAer.

Utstyrer du Bubble Jet i70 med oppladbart batteri (ekstrautstyr) og bruker den infrarøde porten, kan du altså bruke skriveren uten kabler i det hele tatt..!

Skriveren dukker opp i butikkene i disse dager, og leveres med norsk bruksanvisning, programvare for bildehåndtering og enklere utskrifter fra websider, samt drivere for både PC og Mac.

Her kan du forresten lese vår test av forgjengeren, BJC-85.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer