Canon i950

Etter vår test av i850 i februar, stilte vi spørsmål om det i praksis var behov for ekte fotoskrivere lenger. Derfor har vi gått Canons nye flaggskip i950 nøye i sømmene.

Publisert

Mens andre skriverprodusenter har prioritert å forenkle bruken av sine nye blekkmodeller, med blant annet automatisk papirgjenkjenning og automatisk kalibrering, har Canon hatt fokus på andre egenskaper, som høy hastighet og lave driftskostnader. Selv to år gamle Canon S600 er raskere på foto enn selv de raskeste skriverne fra konkurrentene i dag.

Når det gjelder kvalitet har det vært mindre forskjeller på allround-skriverne (4 blekkfarger) fra HP, Epson, Canon og til dels Lexmark, mens Epson og Canon har "eid" fotoskrivermarkedet (6 blekkfarger) - begge med udmerket fotokvalitet fra sine toppmodeller.

2 pikoliter

Med lanseringen av i850 tidligere i år, gikk Canon selv ut og sa at behovet for 6-fargers fotoskrivere var i ferd med å smuldre bort. Vår test bekreftet langt på vei påstandende fra Canon. Derfor var det med en smule spenning vi mottok i950 til test - ekte fotoblekkskriver med 2 pikoliters dråpestørrelse og maksoppløsning på 4.800 x 1.200 dpi. Ville den klare synlig bedre utskrifter enn i850? Vi hadde våre tvil.

i950 erstatter S900, fotoblekkskriveren som ble kåret til best i test da den var ferdig i vår testlab for ca et år siden. Den har designmessig mer til felles med i850 enn sin egen forgjenger, i offwhite/grå plast med aluminiumslokk. En pen skriver, synes vi. Den er dessuten tusenlappen billigere enn S900 var da den ble introdusert, men 3.500 kroner er likevel langt dyrere enn vår allround-favoritt i850.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer