Canon Ixus 300 HS

Kompakt, morsomt og lett å bli glad i.

Foto: Pål Joakim Olsen
Foto: Pål Joakim Olsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få andre kameraserier kan vise til like stor suksess som Canons Ixus-serie.

Det første digitale Ixus-kameraet hadde 10-årsjubileum i år, og bød på 2x optisk zoom med 35mm vidvinkel. Det veide 190 gram, hadde en sensor med 2,1 megapikslers oppløsning og skjermen var 1,5 tommer diagonalt. Maksimal ISO var 100, og kameraet kostet rundt 8.000 kroner ved lansering.

Nå, 10 år senere, er det Ixus 300 HS som er den nye toppmodellen. Det har fem ganger så høy oppløsning, fire ganger så stor skjerm, dobbelt så lang zoom og bedre vidvinkel. Det kan dessuten ta bilder med ISO-verdi opp til 3200 og koster snaue 3.000 kroner.

Under følger spesifikasjonene:

Den største nyheten denne gangen er at Ixus 300 HS er det første kameraet med, nettopp HS. Dette er en betegnelse Canon bruker for å indikere high speed, der kameraer med HS-systemet vil ha en bakbelyst CMOS-bildebrikke og prosessering med Canons Digic IV-prosessor.

Ellers ser vi at kameraet har et lyssterkt objektiv på vidvinkel (28mm) med blenderåpning på f/2,0. Flere konkurrenter har nå 24mm vidvinkel i sine kompaktkameraer, noe også Canon har i sin Ixus 200 IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer