Canon Ixus 75

Lekkert design, tynt nok til brystlomma og diger skjerm. Vi har testet Ixus 75.

Publisert
Sist oppdatert

Alle produktfoto:Per Ervland

De små IXUS-kameraene har vært elleve år i handelen, og det er ingen tilfeldighet.

Canon har nemlig hatt for tradisjon å lage disse kamerane meget gode, og helt siden seriens spede begynnelse, har de alltid vært blant de minste og hendigste å ha med seg på tur.

Det er også tilfelle for en av de nyeste modellene, Ixus 75, som med under 20mm tykkelse virkelig kan sies å være et kamera som kan puttes i lomma. I likhet med sin lillebror, Ixus 70, har kameraene et litt annerledes design enn resten av ixus-serien, med et sort felt rundt objektivet. Forskjellen dem i mellom er at denne modellen har 3” LCD-skjerm, mens Ixus 70 nøyer seg med 2,5”. Ellers skal de, i følge Canon, være like.

Objektivet har de samme spesifikasjonene som de fleste andre kameraer av denne typen. Brennvidden på 5.8-17.4mm tilsvarer 35-105mm på et 35mm-kamera, og største blender er f2.8 på vidvinkel og f4.9 på tele. Makronærgrensen er på 3cm.

I kameraet sitter en 1/2,5” CCD-brikke som fanger bilder med en oppløsning på 7 megapiksler, og høyeste ISO-verdi som kan settes manuelt er ISO 1600. Ixus 75 har også den nye Digic III-prosessoren, hvilket også betyr at kameraet har ansiktsgjenkjenning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer