Canon Ixus 850 IS

TEST: Ixus feirer 10 år i år, og toppmodellen har fått en ny arvtaker. Med vidvinkel og bedre støyprosessering lukter det innertier på papiret, men noen skjær er det i sjøen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi var mildt sagt fra oss av begeistring tidligere i sommer da vi testet Ixus 800 IS. Kameraet tok gode bilder, hadde en eksepsjonell hastighet både på autofokus og seriefotografi, innebygget bildestabilisator som gir skarpere bilder av stilleben og landskap, suveren videokvalitet (og tilsvarende høy bitrate), og et par artige funksjoner, som fargevariasjon, der du kan beholde én farge i bildet og få resten i sort/hvitt.

Canon har denne høsten lansert to nye Ixus-modeller som begge er "over" 800 IS på stigen - Ixus 900ti, med 10 megapiksler og kamerahus i titan, og dette kameraet - 850 IS. Ut fra prislappen er det 900ti som er toppmodellen, men etter vår mening er 850 IS på papiret et mer attraktivt kamera.

Så - hva er forskjellen mellom 800 IS og 850 IS? Vi summerer opp i følgende tabell:

Tilnærmet identisk

Konstruksjonsmessig er kameraene tilnærmet identiske. De veier akkurat det samme (195 gram med batteri) og har omtrent helt lik form. Høyre kant var litt mer skrå hos 800 IS, som vi synes gav det et marginelt bedre grep, og det var én millimeter lavere og bredere. Annet enn det er det kun én ting som fremstår forskjellig, og det er modushjulet. 800 IS hadde et modushjul med "tenner", mens 850 IS kun har ett holdepunkt til neglen. Hjulet er enda fastere enn hos forgjengeren - vanskeligere å være uheldig, men også vanskeligere å operere med én hånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer