Canon Ixus 900 Ti

TEST: 10 megapiksler, kamerahus i titan og ansiktsgjenkjenning. Er det største Ixus-kameraet også det beste?

Publisert
Sist oppdatert

Da Canon lanserte de nye Ixus-kameraene i høst, var det litt uklarhet om hvilket av dem som egentlig var toppmodell.

Mange syntes nemlig at 850 IS hadde mer attraktive spesifikasjoner enn sin storebror, med både bildestabilisator og vidvinkel.

Antall megapiksler var derimot størst hos 900 Ti, og det samme var både modellnummeret og prislappen. 900 Ti regnes derfor for å være den øverste Ixus-modellen Canon har på markedet pr. i dag. CCD-brikken er for øvrig større enn den er for 800/850 - 1/1,8" kontra 1/2,5" for nevnte modeller.

Solid konstruksjon

Ti står som nevnt for titan, og det betyr at dette kameraet er noe mer robust enn de som er laget av plast, noe som også reflekteres av vekten. I stedet for den fargenøytrale gråtonen vi kjenner fra de andre Ixus-kameraene, har 900 Ti en champagnepreget farge.

Objektivet er forholdsvis lyssterkt med f2.8-4.9 som største blender på henholdsvis vivdinkel og tele, og brennviddeområdet tilvsarer 37-111mm, som må sies ikke å være en veldig attraktiv vidvinkel for de som ønsker seg det (800 IS har for eksempel 35-140). 900 Ti har også kun 7 stoppunkter for zoomkontrollen, som vi synes er litt i minste laget for å kunne lage nøyaktige utsnitt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer