Canon klar med Digic 5

Lanserer samtidig to nye kameraer med den nye bildeprosessoren.

Canon PowerShot SX40HS er ett av to nye Canon-kameraer som er utstyrt med den lynraske Digic 5-prosessoren, som åpner for nye muligheter, ikke minst med tanke på støyreduksjon. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Canon PowerShot SX40HS er ett av to nye Canon-kameraer som er utstyrt med den lynraske Digic 5-prosessoren, som åpner for nye muligheter, ikke minst med tanke på støyreduksjon. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått fem år siden Canon lanserte forgjengeren til dagens store nyhet, Digic 4. Den nye bildeprosessoren er ifølge produsenten inntil 6 ganger raskere, noe som ikke bare vil gi bedre hastighet på serieopptak, men også by på andre forbedringer og funksjoner som ikke tidligere har vært mulig.

En nyhet er mulighet for måling av hvitbalanse flere steder i bildeflaten, mer effektiv bildestabilisator, og kraftig reduksjon av den generelle bildestøyen, inntil fire ganger mindre støy, ifølge Canon. Det skal gi utslag i langt bedre innendørsbilder uten blits, og i andre situasjoner der lysmengden er begrenset.

Trond Sliper i Canon mener at Digic 5 byr på vesentlige fordeler sett i forhold til forgjengeren Digic 4.
Trond Sliper i Canon mener at Digic 5 byr på vesentlige fordeler sett i forhold til forgjengeren Digic 4. Vis mer


- Det betyr for eksempel at bilder tatt på ISO 400 med et kamera med Digic 4-prosessor, vil være sammenlignbart med et bilde tatt på ISO 1600 med Digic 5, sier produktspesialist Trond Sliper hos Canon til DinSide Data.

SX40HS og S100

I første omgang lanserer selskapet to modeller som benytter den nye bildeprosessoren. Det første, Powershot SX40HS er et ultrazoom-kamera med hele 35x optisk zoom og 24 mm vidvinkel. Kameraet har en vridbar skjerm på 6,8 cm, i tillegg til elektronisk søker.

Oppløsningen er 12,1 megapiksler, og du kan filme i full HD. Kameraet har også HDMI-utgang slik at det enkelt kan kobles til TV. Canon har satt en veiledende pris på 4.499 kroner, og salgsstart er november.

PowerShot SX40 HS Foto: Bjørn Eirik Loftås
PowerShot SX40 HS Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Det andre kameraet er Canons mest avanserte lommekamera noensinne. PowerShot S100 har et nytt 24 mm vidvinkelobjektiv med 5x zoom, og kan blant annet ta bilder i RAW format og filme i full HD. Oppløsningen er 12,1 megapiksler, og kameraet er utstyrt med GPS og stor LCD-skjerm på 7,5". Også her finner du en HDMI-utgang for TV-tilkobling.

Canon PowerShot S100. Kameraet kommer også i sølvfarget hus. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Canon PowerShot S100. Kameraet kommer også i sølvfarget hus. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


En interessant detalj på dette kameraet er ringen som sitter rundt objektivet. Den kan dreies, og programmeres til å styre zoom, ISO, eksponering og andre funksjoner.

Skjermen på S100 dekker store deler av baksiden. Legg forresten merke til Ring Func-knappen som brukes til å programmere ringen rundt objektivet, samt den dedikerte filmopptak-knappen. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Skjermen på S100 dekker store deler av baksiden. Legg forresten merke til Ring Func-knappen som brukes til å programmere ringen rundt objektivet, samt den dedikerte filmopptak-knappen. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer


Prisen på S100 er satt til veiledende 3.999 kroner, melder Canon, og salgsstart på dette kameraet er også satt til november.

DinSide Data har bedt om et testeksemplar av S100 så snart det blir tilgjengelig.

Samleside: Digitalkamera

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer