Canon klar med Powershot G5

Så er endelig fjerde generasjons G-kamera fra Canon klart, og navnet ble ikke G4 men G5.

Publisert
Sist oppdatert
Canon klar med Powershot G5

Canon klar med Powershot G5

  1. Tekniske detaljer


Det har lenge versert rykter om et nytt kamera i den populære G-serien fra Canon, og de fleste ventet seg at etter G1, G2 og G3 kommer G4. Men den gang ei. På grunn av implementeringen av en ny bildebrikke på 5 megapiksler, er det nå bekreftet at navnet denne gangen blir G5.

Forgjengeren, Powershot G3, er fortsatt vår testvinner i 4 megapikselsklassen, og i vår test fra november i fjor konkluderte vi blant annet med at vi aldri hadde tatt bedre digitale bilder med noe kamer tidligere. Du kan lese hele testen her.

Forbedringer som ventet

I tillegg til ny bildebrikke har G5 også fått støtte for FleksiSone AF/AE, som skal gi deg nøyaktig fokus og eksponering selv når motivet er plassert utenfor sentrum (for eksempel i kanten av bildet). Denne egenskapen har vi blant annet sett på modellene PowerShot S45 og S50. Av andre forbedringer kan nevnes raskere fokusering, og bedre kromatisk feilbryting.

Ut fra spesifikasjonene kan det se ut som om det er det samme lyssterke 4x zoomobjektivet (f/2,0-f/3,0) fra G3 som sitter i G5. Dette har en brennvidde tilsvarende 35-140 mm på et 35mm - filmkamera, altså noe svakere vidvinkel enn konkurrenten Coolpix 5400 fra Nikon som ble annonsert i forrige uke, men objektivet er til gjengjeld mer lyssterkt.

Canon klar med Powershot G5


Identisk hus?

Canon klar med Powershot G5

  1. Tekniske detaljer


Canon har beholdt den vridbare LCDen fra forgjengerne, og G5 leveres i både sølv og sort utførelse. Fortsatt har det frontplate i metall, og bakside i plast som på G3. Ut fra de få bildene vi har sett, kan det se ut som om kameraet har identisk utforming som forgjengeren.

Kameraet skal være utstyrt med et særdeles kraftig oppladbart batteri som skal holde til 450 bilder med LCDen tent, og over 1.000 dersom du kun bruker den optiske søkeren.

G5 kommer i salg 15. juni, og Canon har satt en veiledende pris på 8.395 kroner inkl mva for kameraet (sort utgave). Det kommer også til å dukke opp i en "bundle-versjon" med en 1 GB Microdrive fra IBM. For denne pakken er prisen satt til 9.695,- inkl mva.

Her finner du de tekniske spesifikasjonene på Powershot G5.

Her finner du vår store test av digitalkameraer.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer