Canon klar med Powershot G5

Så er endelig fjerde generasjons G-kamera fra Canon klart, og navnet ble ikke G4 men G5.

Publisert
Sist oppdatert

Det har lenge versert rykter om et nytt kamera i den populære G-serien fra Canon, og de fleste ventet seg at etter G1, G2 og G3 kommer G4. Men den gang ei. På grunn av implementeringen av en ny bildebrikke på 5 megapiksler, er det nå bekreftet at navnet denne gangen blir G5.

Forgjengeren, Powershot G3, er fortsatt vår testvinner i 4 megapikselsklassen, og i vår test fra november i fjor konkluderte vi blant annet med at vi aldri hadde tatt bedre digitale bilder med noe kamer tidligere. Du kan lese hele testen her.

Forbedringer som ventet

I tillegg til ny bildebrikke har G5 også fått støtte for FleksiSone AF/AE, som skal gi deg nøyaktig fokus og eksponering selv når motivet er plassert utenfor sentrum (for eksempel i kanten av bildet). Denne egenskapen har vi blant annet sett på modellene PowerShot S45 og S50. Av andre forbedringer kan nevnes raskere fokusering, og bedre kromatisk feilbryting. Ut fra spesifikasjonene kan det se ut som om det er det samme lyssterke 4x zoomobjektivet (f/2,0-f/3,0) fra G3 som sitter i G5. Dette har en brennvidde tilsvarende 35-140 mm på et 35mm - filmkamera, altså noe svakere vidvinkel enn konkurrenten Coolpix 5400 fra Nikon som ble annonsert i forrige uke, men objektivet er til gjengjeld mer lyssterkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer